Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Aika ei pysähdy (sisällissota)

kuva: Aika ei pysähdy (sisällissota) Tekijä: Kangasniemi Tapio
Tuoteryhmä: Sotahistoria ja sotataito
Sarja:
Kustantaja: Charis ja Eleos
Kieli: suomi
Painovuosi: 2008
Painos: 1
Sivumäärä: 306
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Teos käsittelee Suomen kansan traagisen vaiheen asioita. Sisällissota vuonna 1918 sai aikaan paljon tuhoa, joka koskettaa lähes jokaista suomalaista tänäkin päivänä. Tutkimuksen tarkoitus on selvittää tietyn Kolunsaran suvun haaran vaiheita sisällissodassa ja vähän sen jälkeenkin.

Kirjan päähenkilöt ovat Kristian (Risto) Hanhimäki ja Heikki Väliaho. Näistä Hanhimäki on tutkimuksen tekijän äidin isä. Tutkimus etenee tapausselosteiden kautta käsittelemään sodan moraalia. Kenellä on ollut oikeus terroriin? Kenellä on vastaavasti ollut oikeus kapinaan? Voiko uskonto oikeuttaa ketään kansanmurhaan tai terroriin? Kuka voi koskaan omia itselleen Jumalan oman sotansa tueksi? Sota ja etenkin veljessota luo syviä haavoja. Näitä traumoja kukin pyrkii ratkaisemaan tavallaan. Jotkut puhuvat niistä jatkuvasti, toiset vaikenevat.

Tämäkin tutkimus kertoo erilaisista ratkaisutavoista sotatraumoihin. Aina sodasta kerrotut tarinat eivät pidä paikkaansa. Ihmis-psyyke saattaa muuttaa muistijälkiä tavalla, että kipu ei tuntuisi liian suurelta. Puhutaan dissosiaatio-ongelmasta. Myös hyvän ja pahan lohkominen väkivalloin on joidenkin tapa käsitellä traumoja. On paljon helpompi kestää syyllisyyttä, jos vastapuoli sodassa on ollutkin ihmisarvoltaan alempaa kastia. Olisiko vihdoin aika kohdata totuus, surra sisällissodan traumat pois ja päätyä anteeksiantoon?
Hinta: 20 EUR

Myyjä:
Bargain Books, Vantaa
Puh: 050 362 6620, sähköposti: myynti@vantaanantikvariaatti.fi

« Takaisin