Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Uusi Karjalakirja - Kattava teos Neuvostoliitolle toisen maailmansodan jälkeen luovutetuista alueista

kuva: Uusi Karjalakirja - Kattava teos Neuvostoliitolle toisen maailmansodan jälkeen luovutetuista alueista Tekijä: Susiluoto Ilmari
Tuoteryhmä: Karjala, Inkeri ja luovutetut alueet
Sarja:
Kustantaja: Ajatus
Kieli: suomi
Painovuosi: 2010
Painos: 2
Sivumäärä: 328
Sidonta: Sidottu kansipaperein
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Vuosikymmen sitten Venäjän-tutkija Ilmari Susiluoto kohautti suomalaisia Pienellä Karjalakirjallaan. Susiluoto esitti muun muassa, että jos Venäjä luovuttaisi Karjalan Suomelle, se estäisi samalla Naton laajentumisen pohjoisessa. Uudessa Karjalakirjassa Susiluoto päivittää polttavimmat Karjala-kysymykset tähän päivään. Hän arvostelee suomalaisten hellimää lähialuepolitiikkaa, joka "perustuu väärille otaksumille Venäjän ja rajantakaisten alueiden luonteesta", ja nostaa esiin venäläisten kiinteistökaupat Suomen Karjalasta ja laajemminkin Saimaan rannoilta Saaristomerelle.

Uusi Karjalakirja on myös katsaus Neuvostoliitolle toisen maailmansodan jälkeen luovutettujen alueiden historiaan ja nykypäivään. Toisen maailmansodan päätyttyä alkuperäiset asukkaat evakuoitiin Suomeen ja Neuvostoliiton salaiselle poliisille alistetut tuhoojapataljoonat etsivät turhaan suomalaisia luovutetuilta alueilta. Entä keitä olivat luovutetuille alueille asettautuneet uudet asukkaat, ja mikä on ollut heidän kohtalonsa? Millainen on Karjalan tulevaisuus?
Hinta: 15 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin