Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Örön linnake

kuva: Örön linnake Tekijä: Pakola Johanna
Tuoteryhmä: Paikallishistoria ja kuvateokset
Sarja:
Kustantaja: Merimaanikko
Kieli: suomi
Painovuosi: 2015
Painos: 2
Sivumäärä: 176
Sidonta: Sidottu, kuvakannet
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Merisiirtola, massiivinen rakennustyömaa, kotisaari, työpaikka, lapsuuden leikkikenttä, linnakesaari, luonnon aarreaitta... Tätä kaikkea ja paljon muuta mahtuu Örön linnakkeen satavuotiseen historiaan.

1900-luvulle tultaessa Venäjän Itämerenlaivasto alkoi kiireesti linnoittaa Suomenlahden saaristoa turvatakseen pääkaupunkinsa Pietarin puolustuksen. Örö oli 1900-luvun alkuun asti toiminut pääosin saaristolaisten käyttämän laidunmaana, mutta epävakaa maailmantilanne löi laineitaan myös täkäläisiin lehmihakoihin. Osana linnoittamistyötä myös Örö - strategisesti merkittävän sijaintinsa johdosta - linnoitettiin. Suomen itsenäistymisen myötä venäläisten isännyys Örössä päättyi, ja lähes valmiiksi rakennettu linnake siirtyi suomalaisille. Aktiivisena rannikkotykistön linnakkeena Örö toimi aina 2000-luvun alkupuolelle asti.

Vuosikymmenten saatossa linnake on tullut tutuksi tuhansille varusmiehille ja sadoille siellä työskennelleille ja asuneille. Kirja on uudistettu ja täydennetty painos vuonna 2008 julkaistusta "Örö -laidunmaasta linnakkeeksi"-kirjasta.
Hinta: 22 EUR

Myyjä:
Bargain Books, Vantaa
Puh: 050 362 6620, sähköposti: myynti@vantaanantikvariaatti.fi

« Takaisin