Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Eino Suolahti - Isänmaan lääkäri

kuva: Eino Suolahti - Isänmaan lääkäri Tekijä: Leikola Juhani
Tuoteryhmä: Elämäkerrat ja muistelmat
Sarja:
Kustantaja: Edita
Kieli: suomi
Painovuosi: 2009
Painos: 1
Sivumäärä: 448
Sidonta: Sidottu, kuvakannet
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
"Erinomaisesti kirjoitettu teos täydentää kuvaamme 1900-luvun alkupuoliskon Suomesta ja valottaa Eino Suolahden lääkärinuraa ja monipuolista yhteiskunnallista vaikuttamista."
-Ote palkintolautakunnan arviosta

Eino Suolahti (1879-1951) vaikutti voimakastahtoisena itsenäisyysmiehenä monin tavoin Suomen kohtaloihin. Venäjän vallan kurimuksessa hän perusti itsenäisyysajatuksen levittämistä varten Uusi Päivä -lehden (myöh. Uusi Suomi). Sisällissodan Helsingissä 1918 hän toimi valkoisten salaisissa tehtävissä auttaen kaupunkiin jääneitä senaattoreita, mukaan lukien Svinhufvud.

Viime sotien aikana Suolahti työskenteli puolustusvoimain ylilääkärinä ja järjesti persoonallisuutensa ja auktoriteettinsa voimalla lääkintähuollon esimerkillisellä tavalla. Hänen vaikutuksensa oli epävirallisesti vielä suurempi, sillä hän kuului ylipäällikön lähipiiriin.

Eino Suolahti ehti toimia myös Suomen valtiollisen poliisin ensimmäisenä päällikkönä ja oli yhdessä veljensä Hugon kanssa perustamassa Kansallista Kokoomusta. Lääkärikunnan johtohenkilöksi hän nousi Duodecimin ja Suomen Lääkäriliiton puheenjohtajana 1920- ja 1930-luvuilla. Teoksessa esiintyy taipumattoman isänmaan miehen lisäksi monia merkittäviä aikalaisia Suomen historian käänteissä.

Kirjan tekijä Juhani Leikola on Eino Suolahden tyttärenpoika. Mukana on ennen julkaisemattomia, mielenkiintoisia valokuvia Suolahti-Leikola-suvun kotialbumeista.
Hinta: 15 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin