Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Kalevi Sorsa - SDP:n vallan vakauttaja

kuva: Kalevi Sorsa - SDP:n vallan vakauttaja Tekijä: Seppinen Jukka
Tuoteryhmä: Elämäkerrat ja muistelmat
Sarja:
Kustantaja: Edita
Kieli: suomi
Painovuosi: 2008
Painos: 1
Sivumäärä: 526
Sidonta: Sidottu, kuvakannet
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Kalevi Sorsa (1930-2004) oli yksi merkittävimmistä suomalaisista sosiaalidemokraattisista poliitikoista. Hän oli SDP:n puoluesihteeri, puheenjohtaja, eduskunnan puhemies sekä pääministeri neljässä hallituksessa. Sorsan poliittinen ura päättyi tappioon presidenttikisassa vuonna 1994.

Jukka Seppinen taustoittaa Sorsan aseman politiikassa kuvaamalla SDP:n vaiheet hajaannuksesta yhdistymiseen, skogilaisten aseman sekä vuoden 1966 ulkopoliittisen käännöksen merkityksen. Hän kuvaa Sorsan nuoruusvaiheet, työuran sekä pohtii Sorsan suhdetta SDP:hen. Teosta värittävät myös kuvaukset Sorsan persoonasta ja luonteesta sekä hänen suhteestaan mm. Urho Kekkoseen, Johannes Virolaiseen, Ahti Karjalaiseen ja Mauno Koivistoon. Myös Sorsan roolia kansainvälisessä politiikassa pohditaan.

Sorsa nousi presidenttipeliin nopeasti 1970-luvun alussa. Presidenttikuvioon sisältyy myös draaman aineksia: Sorsa näyttää sisäistäneen vision tulevasta presidenttiydestään syvästi. Koko hänen elämänsä perusta näytti järkkyneen, kun visio ei koskaan toteutunut.
Hinta: 12 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin