Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Moraalipsykologia - Hyvän ja pahan tällä puolen

kuva: Moraalipsykologia - Hyvän ja pahan tällä puolen Tekijä: Helkama Klaus
Tuoteryhmä: Psykologia, kasvatus, elämäntaito
Sarja:
Kustantaja: Edita
Kieli: suomi
Painovuosi: 2009
Painos: 1
Sivumäärä: 343
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Mistä paha syntyy? Mitkä arvot ovat moraalisia arvoja?

Moraalissa tarvitaan niin arvostelukykyä kuin tahdonvoimaakin. Moraalilla on kolme tehtävää: ristiriitojen ratkaisu, hyvän edistäminen ja pahan ehkäiseminen. Friedrich Nietzsche halusi filosofiassaan päästä hyvän ja pahan tuolle puolelle. Tässä kirjassa tarkastellaan, miltä moraali näyttää hyvän ja pahan tällä puolella, sosiaalipsykologisesti tarkasteltuna.

Kirjassa kysytään, mikä on arvojen järjestys. Vastaus saadaan arvotutkimuksesta, jota eri yhteiskunnissa ja kulttuureissa on tehty viimeisten vuosikymmenien aikana. Se osoittaa, että ihmiset kaikkialla maailmassa ovat yhtä mieltä tärkeimmistä arvoista. Syyllisyyden, häpeän ja muiden moraalisten tunteiden yhteydestä arvoihin ja toimintaan on viime vuosina paljastunut uutta tietoa. Sekä aivotutkimus että sosiaalipsykologia ovat luoneet uutta valoa moraalisten tunteiden ja moraalisen arvostelukyvyn välisiin suhteisiin.

Kirja käsittelee myös arkielämän moraalisia ongelmia ja niiden ratkaisutapoja. Se antaa psykologisesti perustellun vastauksen kysymykseen, miten paha syntyy. Moraalin historiallista muutosta tarkastellaan kaunokirjallisuudesta ja elokuvista otettujen esimerkkien avulla.
Hinta: 35 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin