Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Mies joka sanoi KGB:lle EI - Ulkopolitiikan taustavaikuttajana 1970-1992

kuva: Mies joka sanoi KGB:lle EI - Ulkopolitiikan taustavaikuttajana 1970-1992 Tekijä: Seppinen Jukka
Tuoteryhmä: Elämäkerrat ja muistelmat
Sarja:
Kustantaja: Edita
Kieli: suomi
Painovuosi: 2007
Painos: 1
Sivumäärä: 328
Sidonta: Sidottu, kuvakannet
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Valtiotieteiden tohtori Jukka Seppisen muistelmateos kuvaa hänen pitkän uransa vaiheita diplomaattina ja politiikan taustavaikuttajana. Samalla kirja avaa uusia näkökulmia Suomen ja Neuvostoliiton suhteisiin ja itä-länsi-asetelmaan 1970-90-luvulla.

Kirjoittaja kuvaa etenkin suhdettaan häntä tukeneeseen presidentti Urho Kekkoseen, jonka todelliset tavoitteet saavat nyt lisävalaistusta. Kekkonen oli asemansa ja retoriikkansa vanki; Seppinen puolestaan oli vapaa käymään operatiivisesti poliittista sotaa ja pitämään seiniä pystyssä.

Neuvostoliiton suurlähettiläs Vladimir Stepanov vaati talvella 1977 Suomea luopumaan puolueettomuudesta. Seppinen vastasi tuolloin ulkoasiainministeriössä Suomen poliittisista neuvostosuhteista. Miten tästä vaikeasta tilanteesta selvittiin?

Hallitus esitti Seppistä kuuluisan Ranskan valtion hallintokorkeakoulun ensimmäiseksi suomalaiseksi opiskelijaksi 1977. Panoksena oli Suomen kansainvälisen aseman vahvistaminen. Suomi tarvitsi tasapainottavia poliittisia suhteita lännestä. Jukka Seppinen pantiin jälleen asialle. Mutta miksi hänet syrjäytettiin presidentti Koiviston aikana?
Hinta: 10 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin