Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Dublinilaisia

kuva: Dublinilaisia Tekijä: Joyce James
Tuoteryhmä: Kaunokirjallisuus (ulkomainen)
Sarja:
Kustantaja: Basam Books
Kieli: suomi
Painovuosi: 2015
Painos: 1
Sivumäärä: 240
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Irlantilaisen James Joycen esikoisteos, novellikokoelma Dublinilaisia oli lähtölaukaus 1900-luvun merkittävimpiin kuuluvan kirjailijan uralle. Kokoelma oli valmis jo vuonna 1907, mutta Joyce sai sen julkisuuteen vasta 1914 taisteltuaan pitkään eri kustantajien kanssa. Ongelmien syynä oli Joycen tapa kuvata dublinilaisia ja Dublinia kaunistelematta, vapaana kaikesta kelttiläishenkisestä romantisoinnista.

Dublinilaisia on häikäilemätön novellikokoelma, joka tarjoaa 15 välähdyksenomaista kuvaa keskiluokkaisten dublinilaisten elämästä. Joyce käsittelee surkuhupaisasti ja kainostelematta lapsuuden turhautuneisuutta, seksuaalista heräämistä ja aikuisuuden tuomaa vääjäämätöntä pettymystä. Kokonaisuutena novellit ilmentävät paitsi yksittäisiä ihmiskohtaloita myös kokonaista kansakuntaa.Uusi suomennos tuo Joycen klassikon nykyaikaan, onhan edellinen käännös melkein viiden vuosikymmenen takaa.

James Joycen (1882-1941) tunnetuimpia teoksia ovat Dublinilaisten ohella romaanit Taiteilijan omakuva nuoruuden vuosilta, Odysseus ja Finnegans Wake.
Hinta: 6 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin