Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Kalevala granaina - Myytti, kuva, mielikuva

kuva: Kalevala granaina - Myytti, kuva, mielikuva Tekijä: Velez Cea Manuel - Waenerberg Annika
Tuoteryhmä: Kansanperinne ja kansatiede
Sarja:
Kustantaja: Mäntykustannus
Kieli: suomi
Painovuosi: 2010
Painos: 1
Sivumäärä: 288
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Kalevalan myytit ovat iskostuneet mieleemme suomalaisuuden myytteinä. Kalevalan tulkinnoissa on usein korostettu ajatusta, jonka mukaan eepoksen henkilöissä esiintyvät suomalaisten perusluonteiden hyveet ja heikkoudet. Eri aikoina on kuitenkin korostettu eri ominaisuuksia niin sankareiden karakteristiikassa kuin eepoksen merkityksen arvioinneissa. Etäiset tapahtumat ja kollektiiviset mielikuvat yhdistyvät uudempiin tarinoihin muokaten myyttejä. Näin on rakentunut ja edelleen rakentuu myös myyttinen suomalaisuus.

Kalevalan henkilöhahmojen moniaineksisuus ja ristiriitaisuus ovat mahdollistaneet niiden lukuisat tulkinnat. Monitulkintaisuus on kuitenkin myyteille tyypillinen piirre. Ne toiveet, totuudet ja mielikuvat, joita Kalevalan on uskottu esittelevän, ovat itse asiassa Kalevalan kulloistenkin vastaanottajien ja tulkitsijoiden toiveita, totuuksia ja mielikuvia.

Kalevala granaínan näkökulma painottuu myyttien ja niiden tulkintojen tutkimukseen. Teos keskittyy myyttien kuvalliseen ilmaisuun ja visuaaliseen aineistoon. Näitä kysymyksiä käsittelee sekä myyttien, Kalevalan, kuvataiteen ja kuvallisen ilmaisun tutkijoita että myös 13 espanjalaista kuvataiteilijaa, jotka tuottivat visuaalista aineistoa Kalevalan runojen innoittamana.

Julkaisu kuuluu Kalevalan 175-vuotisjuhlavuoden julkaisuihin, ja se on toteutettu Kalevalaseuran, Joensuun, Jyväskylän ja Granadan yliopistojen sekä Jyväskylän taidemuseon välisenä yhteistyönä.
Hinta: 15 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin