Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Pikku Prinssin viimeinen lento - Mitä tapahtui Antoine de Saint-Exupérylle 31.7.1944

kuva: Pikku Prinssin viimeinen lento - Mitä tapahtui Antoine de Saint-Exupérylle 31.7.1944 Tekijä: Triebel Claas - Gartzen Lino von
Tuoteryhmä: Ilmailu ja ilmasota
Sarja:
Kustantaja: Minerva
Kieli: suomi
Painovuosi: 2010
Painos: 1
Sivumäärä: 239
Sidonta: Sidottu, kuvakannet
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Antoine de Saint-Exupéryn viimeinen lento on yksi toisen maailmansodan suurista mysteereistä.

Rakastetun Pikku Prinssin kirjoittaja lensi ensin Ranskan GC II/33 -tiedustelulaivueessa. Hän pakeni Saksan miehitystä New Yorkiin, mutta palasi taistelemaan liittoutuneiden joukoissa ja sai komennuksen Välimerelle. 44-vuotiaana hän oli jo lopettamaisillaan sotilaslennot, mutta lähti vielä yhdelle tiedustelulennolle. Tältä lennolta hän ei koskaan palannut.

Tapahtumien kulusta oli vuosikausien ajan vain arvailuja ja huhuja. Syöksynyt Alpeille? Tekninen vika? Itsemurha?Vuonna 1998 kalastaja löysi Saint-Exupérylle kuuluneen hopeisen ranneketjun Marseillesta etelään. Löydön innoittamina meriarkeologit tutkivat Marseillen vesialueita ja vuonna 2000 meren pohjasta löytyi Lockheed P-38 Lightningin hylky, jonka viranomaiset vuonna 2004 vihdoin vahvistivat Saint-Exupéryn koneeksi. Yli 60 vuotta tapahtuneen jälkeen myös Saint-Exupéryn alas ampunut saksalainen taistelulentäjä on nyt tunnistettu.

Tutkimuksiin, dokumentteihin ja aikalaisten kertomuksiin perustuva kirja vie lukijan mukanaan kohtalokkaaseen päivään 31.7.1944 ja seuraa arvoituksen ratkaisua vuosikymmenten mittaan aina nykypäivään saakka.
Hinta: 22 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin